ECH TEN CEBULARZ LUBELSKI

Zareklamowałem tytułowy produkt w konkursie, ale tam lepszą robotę od mojej wykonały zespoły ludowe, które wzięły nagrody:

Choć niełatwo tu się żyje
ziemia bowiem niezbyt żyzna
mnie jej urok wciąż zachwyca
niechaj żyje Lubelszczyzna

Mamy produkt regionalny
który się wyróżnia smakiem
jest najlepszy na gorąco
posypany drobnym makiem

Jeśli zatem twoje drogi
tu przywiodą cię kolego
nie omieszkaj popróbować
Cebularza Lubelskiego

zdjęcie z internetu

I jeszcze fotka z czasów aktywności zawodowej:

34 myśli na temat “ECH TEN CEBULARZ LUBELSKI

  1. Ja preferuję cebularza posmarowanego topionym serkiem i polanego keczupem 🙂 Nauczyłem sie tak go jeść w czasach Zamojskich edukacji i do dziś ten smak za mną chodzi 🙂 Swoją drogą bimber też chłopi dobry u nas pędzą, ale to chyba na produkt regionalny sie nie nadaje 🙂 Tak czy siak nasz cebularz jest zdrowszy od oscypka! 🙂 🙂

    Polubione przez 1 osoba

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s